SoleCRISSiirtymälinkkiEtusivuSiirtymälinkkiKäyttöohjeSiirtymälinkkiKirjautuminen

Hanke
      
Tämä on hankkeen katselusivu. Tällä sivulla voit katsella hankkeen perustietoja. Jos haluat päästä muokkaamaan hankkeen tietoja, siirry hankkeen muokkaussivulle alalaidassa olevalla siirtymis-toiminnolla. Tai jatka järjestelmän käyttöä menusta.


Opintiellä pysyminen - Koulutuksesta ja yhteiskunnasta syrjäytymisen mekanismit ja lukivaikeudet - Opintiellä pysyminen. 2004 - 2011


Hankkeen nimi Opintiellä pysyminen - Koulutuksesta ja yhteiskunnasta syrjäytymisen mekanismit ja lukivaikeudet 
Lyhenne Opintiellä pysyminen 
Vastuuhenkilö
Vastuuyksikkö
Alkamispäivä 01.02.2004 
Päättymispäivä 31.12.2011 
Vaihe Päättynyt
Sopimusvuosi 2004 
Kustannusluokka 300 000 - 600 000
Maa Suomi
Vaikutusalue Paikallinen
Tieteenalaluokittelu Tieteenala/Kasvatustieteet
Tiivistelmä Tutkimushankkeessa Opintiellä pysyminen: Koulutuksesta ja yhteiskunnasta syrjäytymisen mekanismit ja lukivaikeudet, pyritään selvittämään lukivaikeuksien ja matematiikan vaikeuksien ilmenemistä ja seurauksia ja tekemään johtopäätöksiä niistä mekanismeista, jotka yhdistävät nämä oppimisen ongelmat koulutuksesta ja yhteiskunnasta syrjäytymiseen. Oppimisvaikeudet ovat merkittävä haaste elinikäiselle kouluttautumiselle. Ongelmien täsmällinen tunnistaminen on usein puutteellista, eikä tutkimustietoa ole maassamme juurikaan olemassa siitä, millaista tuen nuoruusiässä pitäisi olla. Lisäksi on pyrkimyksenä selvittää, millaisia muita yksilöön ja ympäristöön liittyviä tekijöitä oppimisvaikeuksien ilmenemiseen ja syrjäytymiseen liittyy. Tutkimushankkeessa seurataan yhtä perusopetuksen yhdeksäsluokkalaisten ikäkohorttia (N=595) läpi toisen asteen koulutuksen kolmannelle asteelle tai työelämään.
Avainsanat / Suomi koulutusura
lukivaikeudet
Avainsanat / Englanti dyslexia
educational career
learning disabilities
marginalisation
Rekisteröintiorganisaatio UEF/Itä-Suomen yliopisto 
Suora linkki Suora linkki