SoleCRISSiirtymälinkkiEtusivuSiirtymälinkkiKäyttöohjeSiirtymälinkkiKirjautuminen

Hanke
      
Tämä on hankkeen katselusivu. Tällä sivulla voit katsella hankkeen perustietoja. Jos haluat päästä muokkaamaan hankkeen tietoja, siirry hankkeen muokkaussivulle alalaidassa olevalla siirtymis-toiminnolla. Tai jatka järjestelmän käyttöä menusta.


Cross-linguistic comparison of learning and teaching to spell and read in Finnish, Italian and in German - Apila. 2010 - 2016


Hankkeen nimi Cross-linguistic comparison of learning and teaching to spell and read in Finnish, Italian and in German 
Lyhenne Apila 
Vastuuhenkilö
Vastuuyksikkö
Yliopiston muut asiantuntijat
Alkamispäivä 02.08.2010 
Päättymispäivä 30.09.2016 
Vaihe Päättynyt
Sopimusvuosi 2011 
Kustannusluokka 50 000 - 100 000
Rahoituslähde Muu kotimainen
Maa Suomi
Vaikutusalue EU
Vaikutusalueen tarkenne Saksa, Italia 
OKM:n tieteenalaluokittelu Yhteiskuntatieteet/Kasvatustieteet
Tiivistelmä Cross-linguistic comparison of learning and teaching to spell and read in Finnish, Italian and German -tutkimushanketta (APILA-tutkimus) (2010-2016) johtaa professori Leena Holopainen Itä-Suomen yliopistosta. Seurantatutkimuksessa on kartutettu tietoa lasten varhaisista oppimispoluista (luokat 1-4), erityisesti luku- ja kirjoitustaidon oppimisesta ja siihen vaikuttavista yksilöllisistä tekijöistä, oppilaiden sosiaalisesta toiminnasta luokassa, luokkailmapiiristä sekä opettajien äidinkielen opetuksesta ja vanhempien toiveista ja huolista oman lapsensa koulunkäynnin suhteen. APILA- tutkimuksen yleisenä tarkoituksena on selvittää, millä tavoin kieli ja sen rakenne sekä kulttuuri vaikuttavat erityisesti lasten kirjoitustaidon oppimiseen ja kehittymiseen sekä selvittää, miten luku- ja kirjoitustaitoa eri maissa opetetaan ja miten oppimista tuetaan kotona ja koulussa. Kohdemaina ovat Suomi (suomen kieli), Saksa (saksan kieli) ja Italia (saksankielinen alue Pohjois-Italiassa Tirolin alueella). Tutkimuksen keskeisiä toimijoita ja osallistujia ovat seurattavat lapset, heidän vanhempansa ja opettajansa.
Rekisteröintiorganisaatio UEF/Kasvatustieteiden ja psykologian osasto / Erityispedagogiikka 
Suora linkki Suora linkki